ULİSA Koordinatörlüğünde Yürütülen ERASMUS + Projesi Türkiye Çalıştayı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA) koordinatörlüğünde yürütülen ve ERASMUS + KA2 programı kapsamında AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Let’s Science” projesi kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor.

Proje örgün eğitime erişim imkanı bulamayan genç göçmenlerin eğitilmesi için bir Bilim Eğitim Programı oluşturulmasını amaçlıyor. Almanya, İtalya, Portekiz, Fransa ve Türkiye’den sivil toplum, üniversiteler ve araştırma kuruluşları düzeyinde katılım ile oluşturulmuş geniş bir ortaklık yapısı ile devam eden proje kapsamında Üniversitemiz ev sahipliğinde çalıştay gerçekleştirildi.

Çalıştay sonrası projenin uygulaması için genç göçmenlerin eğitimi gerçekleştirildi. ULİSA Müdürü Prof. Dr, Mustafa Sıtkı Bilgin ve ULİSA araştırma ekibi, proje ortağı Avrupa Birliği’nden gelen katılımcılar, çalıştaya katılarak proje koordinasyon çalışmalarını yürüttüler.