Üniversitemizde Dumansız Kampüs Projesi Faaliyete Geçti

Üniversitemiz tüm kampüslerinde sigara içmeyenleri korumak amacıyla Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD önderliğinde “Dumansız Kampüs Projesi”  çalışmaları başlamıştır. Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen proje kapsamında tütünsüz bir ortam oluşturarak, aynı zamanda hem sigara içmeyen kişilerin sigaraya başlamasını önlemek, hem de yasak kapsamında tütüne ulaşmayı zorlaştırarak tütün bağımlılığından kurtarmaya katkı sağlamak amaçlanmıştır. Dumansız kampüs kapsamında tüm öğretim üyelerinin odaları da dahil olmak üzere, derslik ve amfilerde, tuvaletlerde, kantin ve kafeteryalarda ve belirlenen yerler dışında sigara içilmesi yasaklanacaktır

Bu amaçla üniversitenin yalnızca belirli alanlarında sigara içilmesine izin verilecektir. Bu alanlar yerleşim alanlarından en az 20 metre uzakta olacak şekilde belirlenmiştir. Sigara bırakmaya destek olmak için Üniversitemiz Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Göğüs Hastalıkları Kliniğinde bulunan “Sigara Bırakma Polikliniği” ve Esenboğa Kampüste bulunan Sağlık Merkezi belirlenmiştir.

Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları AD, Güzel Sanatlar Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü ve Fakültelerin Öğrenci Temsilcileri, çeşitli öğrenci topluluklarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan projede özellikle genç öğrencilerin aktif rol alması planlanmıştır. Proje, öğrenci topluluk ve kulüplerinin aktivitelerinin belirlenmesiyle iş bölümü içinde yürütülecektir.

Amaç 2018-1019 Eğitim yılı sonunda “Dumansız Kampüs” projesini tam olarak hayata geçirmektir.

Toplum sağlığı açısından olduğu kadar maddi kaynakların sağlık harcamasına olumsuz etkileri açısından da önemli bir problem olan tütün kullanımını mümkün olduğunca azaltmak her kesimden geniş katılımcı kitlesiyle mümkün olacaktır. Bu konuda çabaların artarak devam etmesi dileğindeyiz.

Baskı

Dumansız Kampüs Projesi’nin logosunu Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarım Bölümü Başkanlığı’nın organizasyonunda öğrencilerimizden Enes Yazgan tasarlamıştır.