Üniversitemiz İş Birliğinde Türk Hukukunda Sendikal Haklar Konulu Sempozyum Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) iş birliğinde Türk Hukukunda Sendikal Haklar Sempozyumu gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile Rektör Yardımcımız ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi. Sempozyumun ilk oturumu Yargıtay 9. Daire Başkanı Sn. Mehmet Çamur’un başkanlığında ‘Sendikal Örgütlenme ve Önündeki Engeller’ temasında gerçekleştirildi. Oturumda Prof. Dr. Aydın Başbuğ ve Doç. Dr. Ercüment Özkaraca sunum gerçekleştirdi. Sempozyumun ikinci oturumunu Yargıtay 22. Hukuk Dairesi Balkanı Sn. Seracettin Göktaş’ın başkanlığında ‘Toplu İş Sözleşmesi Hakkı, Yetki ve Uyuşmazlıklar’ temasında gerçekleştirildi. Oturumda Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer ve Prof. Dr. Talat Canbolat sunum gerçekleştirdi.

İki oturumda tamamlanan sempozyum, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.