Üniversitemiz Pearson Assured Akreditasyonu Denetimlerini Başarıyla Geçti

Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu 2014 yılından bu yana sürdürdüğü Pearson Assured Akreditasyonunu 2019 yılı denetimlerini başarıyla geçerek almaya hak kazanmıştır. İngiltere’deki üniversitelerin yüzde 97’siyle birlikte çalışan, yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteren ‘Pearson Assured’, Yüksekokulumuzu  yönetim-organizasyon, eğitim-öğrenme ve ölçme-değerlendirme olmak üzere üç temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirmiştir.
Denetim için gelen, konusunda uzman denetçi Adrian Sheehan ile istişarelerde bulunan Yüksekokul Müdürü Mümin Şen ve Müdür Yardımcısı Müge Akgedik Can daha sonrasında akreditasyon çalışmalarında emeği geçen tüm öğretim görevlilerine teşekkür etmiştir.

Pearson Akreditasyonu, aynı zamanda The Financial Times ve Penguin Readers gibi önemli kuruluşları da bünyesinde barındıran, dünya’nın en prestijli eğitim kurumlarının başında gelen Pearson’ın bir parçası olarak Uluslararası GCSE (Genel Orta Öğretim Sertifikası) gibi akademik yeterliliklerden , BTEC (İşletme ve Teknoloji Eğitim Konseyi) gibi mesleki yeterliliklere kadar, uluslararası anlamda geçerlilik gören programları geniş bir yelpazede sunarak, öğrencilerin eğitim ve kariyerleri ile ilgili hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır.
pearsonaybuakreditasyonu2019