Okul Sağlığı Hemşireliği Saha Uygulaması Projesi İçin Protokol İmzalandı

Üniversitemiz ile Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında  Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Halk Sağlığı Hemşireliği saha uygulaması kapsamında Okul Sağlığı Hemşireliği uygulamasına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, Ankara İl Millî Eğitim Müdürlüğü adına İl Müdürü Sn. Turan Akpınar protokolü imzaladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Yılmaz imza töreninde hazır bulundular.

Projenin koordinatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Esma Kabasakal yürütecektir. Proje kapsamında Altındağ Ankara Anadolu Lisesi, Altındağ Mehmet Memişoğlulları İlkokul/Ortaokulu, Çubuk Münevver Osmankaya Ortaokulu, Keçiören Hacı Mustafa Tarman Ortaokulu, Keçiören İbn-i Sina İlkokulu, Keçiören Şehit Hakan Kabil İlkokulu/Ortaokulu, Yenimahalle Harun Çakmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keçiören Şehit Mustafa Ünal Ortaokulu, Keçiören Yalçın Eskiyapan Ortaokulu, Yenimahalle Emin Sağlamer İlkokulu, Yenimahalle Orhangazi İlkokulu ve Yenimahalle Refika Aksoy İlkokulu’nda proje gerçekleştirilecektir.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Sn. Metin Doğan, “Okul sağlığı hemşireliği, okullarda bakım verme, denetleme, işbirliği, koordinasyon, eğitim, danışmanlık, rol ve sorumlulukları üstlenmiştir. Öğrencilerin sağlıklı yaşam biçimi davranışları elde etmesi, okul süresince sağlık gereksinimlerinin karşılanması, ebeveynlerin desteklenmesi, okula devam sorunlarının önlenmesi, akademik başarı ve sağlık okuryazarlık performansında iyileşmede öğrenci merkezli ve aile merkezli hemşirelik bakımının öncüsüdür.” dedi.

Sn. Rektörümüz, üniversite olarak Türkiye’de bir ilke imza atmanın haklı sevinci ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek, “Mesleğine adım atmaya son birkaç ayı kalmış 4’üncü sınıf hemşirelik lisans öğrencilerimizle okul sağlığı hizmeti sunmanın heyecanı içerisindeyiz. Türkiye’de bir ilk olan bu protokolün diğer üniversitelere de örnek olmasını ümit ediyorum.” dedi.

Ankara İl Millî Eğitim Müdürü Sn. Turan Akpınar ise “Türkiye’de 17 milyon 885 bin 248 öğrenci olduğunu kaydederek, “Neredeyse toplumun yarısını oluşturan bir camia için yapılacak çalışmalar sadece öğrencilerin ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı birer yetişkin olmalarını sağlamakla kalmayacak, bunun yanı sıra etki alanındaki tüm toplumun da sağlıklı olmalarına katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.Okul Sağlığı Hemşireliği Saha Uygulaması Projesi İçin Protokol İmzalandı 1 Okul Sağlığı Hemşireliği Saha Uygulaması Projesi İçin Protokol İmzalandı 2 Okul Sağlığı Hemşireliği Saha Uygulaması Projesi İçin Protokol İmzalandı 3 Okul Sağlığı Hemşireliği Saha Uygulaması Projesi İçin Protokol İmzalandı 4 Okul Sağlığı Hemşireliği Saha Uygulaması Projesi İçin Protokol İmzalandı 6 Okul Sağlığı Hemşireliği Saha Uygulaması Projesi İçin Protokol İmzalandı 7

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.