Üniversitemizde İstinaf Sonrası İdari Yargının Durumu Semineri Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi’nin geleneksel olarak düzenlediği Çarşamba Seminerinde bu hafta “İstinaf Sonrası İdari Yargının Durumu” tartışıldı.

Programın açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Uşan gerçekleştirdi. Açılış konuşmasının ardından Danıştay 5. Dairesi Üyesi Sn. Recep Kılıç sunum gerçekleştirdi.

Sn. Recep Kılıç, “İstinaf Sonrası İdari Yargının Durumu” başlıklı sunumunda, Bölge İdare Mahkemeleri’nin kuruluşu, işleyişi ve görev alanları konularına değinerek, uygulama içerisindeki kişisel deneyimleri ile istatistiki verilerden bahsederek, dinleyicileri istinaf uygulamasındaki güncel gelişmeler konusunda bilgilendirdi.

isnafsonrasisemineriaybu2019 1 isnafsonrasisemineriaybu2019 2 isnafsonrasisemineriaybu2019 3 isnafsonrasisemineriaybu2019 4 isnafsonrasisemineriaybu2019 5 isnafsonrasisemineriaybu2019 7