Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yine Zirveye Yerleşti

Devlet Üniversitelerinde görevli akademisyenlerin 2018 yılında uluslararası indekslerde taranan makale sayılarına göre “Devlet Üniversitelerinin İndeksli Yayın Karnesi” açıklandı.

Üniversitemiz, öğretim elemanı başına düşen uluslararası indeksli yayın sayısı verilerine göre; 2010-2013 yılları arasında kurulan Üniversite arasında 1. oldu. Genel sıralamada ise birçok köklü üniversiteyi geride bırakarak, 124 Devlet Üniversitesi arasında 8. sıraya yerleşti.

Devlet Üniversitelerinin karnesi hazırlanırken, tüm dünyada bilimsel anlamda kabul gören, ülkemizde akademik atamalar/yükseltmeler dahil birçok anlamda dikkat edilen ve web ortamında tüm araştırmacılara on binlerce dergide yayımlanan makaleler sunan “Web of Science” verileri baz alındı.

2018siralama 1 2018siralama 2 2018siralama 3