Uluslararası Öğrencilerimiz Mamak Üreğil Millet Bahçesini Ziyaret Etti

AYBÜ DİLMER’de Türkçe hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayıp Akademik Türkçe eğitimine devam eden 35 farklı ülkeden yaklaşık 100 uluslararası öğrenciye yönelik Mamak Üreğil Millet Bahçesinde etkinlik düzenlendi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve DİLMER’de görevli akademik personelin de hazır bulunduğu etkinlikte öğrenciler Rektör Yardımcımız ve Belediye Başkanı ile yakından sohbet etme imkânı buldular.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan etkinlik alanında yaptığı konuşmada Üniversitemizin Sn. Cumhurbaşkanımızın belirlediği vizyon doğrultusunda uluslararası öğrencilere verdiği öneme vurgu yaparak, DİLMER öncülüğünde düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetleri yakından takip edip desteklediğini söyledi. Ayrıca Üniversitemiz doktora öğrencisi de olan Mamak Belediye Başkanı Sn. Murat Köse’ye büyük bir proje olan Millet Bahçesine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse öğrencilere yaptığı konuşmada Mamak Üreğil Millet Bahçesinin Sn. Cumhurbaşkanımız tarafından 1. etabının açıldığını, 2. ve 3. Etabının açılması için de çalışmaların devam ettiğini belirtti. Millet bahçesinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesini ağırlamaktan büyük bir gurur duyduklarını ifade eden Başkan Köse, uluslararası öğrencilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek başarı dileklerini iletti.

Uluslararası öğrenciler de söz alarak Türkiye’de özellikle Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde eğitim aldıkları için çok mutlu olduklarını, bu imkânı sağladığı için Türkiye Cumhuriyeti devletine minnettar olduklarını ifade ettiler. Sudan uyruklu Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencimiz Baraa Elfatıh Hussien, Osmanlı Devletini çok sevdiğini, Türkiye’nin Sudan’a çok yardım ettiğini ve Osmanlı Devletini görmek için Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi. Fas uyruklu doktora öğrencimiz Mustapha Aıt Sıdı Mhamed de “Türkiye, Türkiye’den büyüktür.” diyerek gönül coğrafyasında herkesin umudunun Türkiye olduğunu ifade etti.

Program öğle yemeği ikramı ve çeşitli etkinliklerin ardından sona erdi.

piknikmamakaybu 1 piknikmamakaybu 2 piknikmamakaybu 3 piknikmamakaybu 4 piknikmamakaybu 5 piknikmamakaybu 6 piknikmamakaybu 7 piknikmamakaybu 8 piknikmamakaybu 9 piknikmamakaybu 10