Sn. Rektörümüzün YKS ile Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerimize Yönelik Mesajı

“BİLGİ, İRADE, CESARET ve HIZ”…!!!

Sevgili AYBÜ’lü Gençler; AYBÜ akademi ailesine hoş geldiniz.

Akademik kariyer ve meslek hayatına hazırlık için doğru bir karar vererek Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesini (AYBÜ) seçtiniz. Başarınız dolayısıyla sizleri tebrik ediyor, üniversitemize gösterdiğiniz ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum.

Üniversitemizin sloganının anlamı; önce bilgiyi içselleştirerek düşünce oluşturmak, devamında düşünceyi iradeye dönüştürüp cesaretle çağın hızına yetişmektir. Başkentin başta tarihi kökleriyle bütünleşen, anlayış ve yerleşkesiyle henüz 8 yaşında olmasına rağmen kurumsal olarak hızlı bir şekilde büyüyen bu genç üniversitede, hem alanınızda en iyi eğitimi alacak ve seçkin akademisyen kadrosu rehberliğinde araştırmalar yapacaksınız hem de hayatınızın en mutlu ve verimli yıllarını geçireceksiniz.

AYBÜ, öğrencisi, öğretim üyesi, idari personeli ve diğer çalışanlarıyla samimi ve sıcak ilişkiye dayalı yaşam kültürünü içselleştirmiş bir dünya üniversitesidir. Burada Türkiye’nin her tarafından gelmiş gençlerin yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinden gelerek ailemize katılmış yabancı uyruklu öğrencilerle de kaynaşacak ve yaşam kültürünüzü zenginleştireceksiniz. Üniversitemiz, yabancı öğrenci sayısı itibarıyla Türkiye ölçeğinde ilk sıralarda yer almaktadır. Akademik kadromuza dâhil olan yabancı uyruklu bilim insanları, çalışmalarıyla hem üniversitemizin dünya bilim skalasında yükselmesine hem de uluslararası bilimsel kültürünün kökleşmesine katkı sağlamaktadır.

Biz, sadece öğrencilerimizi mezun etmekle kalmayıp, idari, sosyal ve endüstri alanları ile olan protokol ve kurumsal ilişkilerimiz sayesinde kariyer merkezi ve mezun takip sistemiyle onların branşlarına uygun bir işte istihdamına da yardımcı olan bir üniversiteyiz. Burada sizler bireysel ve kolektif çalışmalarınızla daha başarılı ve güçlü bir AYBÜ’nün mimarları olacaksınız. AYBÜ size, siz de AYBÜ’ye değer katacaksınız. AYBÜ, sizin katılım ve desteğinizle yeniliklere imza atacak ve akademik başarısıyla Türkiye’yi dünya üniversiteleri arasında temsil edecektir.

Başarınızdan dolayı sizleri kutluyor, sevgiyle selamlıyorum.

Prof. Dr. İbrahim AYDINLI