Sn. Rektörümüz Müslüman Olduktan Sonra Hasan Adını Alan Doktora Öğrencisi Edgar Barroso’yu Makamında Kabul Etti

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Türkiye Bursları kapsamında geçen sene Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümünde Doktora eğitimini kazanıp DİLMER’deki  Türkçe hazırlık eğitimini başarıyla tamamlayan Mozambikli Edgar Barroso’yu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sn. İbrahim Aydınlı makamında kabul etti.

Müslüman olduktan sonra Hasan adını alan ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde Doktora eğitimine bu yıl başlayacak olan öğrencimiz, daha önce İslama merakı olan ve Türkçe hazırlık eğitimi sürecinde arkadaşlarının da teşvikiyle kitaplardan araştırma yaptığını, Ramazan ayı olduğunu bilmediği halde okula kahvaltı yapmadan geldiği bir gün oruç tutulmaya başlandığını öğrenince oruç tutmaya karar verdiğini ve Ramazanın ikinci günü teravih namazını arkadaşları ile kıldıktan sonra namaz cemaatinin de şahitliği ile kelime-i şehadet getirerek müslüman olduğunu söyledi. Mozambikli Hasan, ilk Ramazan orucunu da Türkiye’de tuttu.

Sn. Rektörümüz kabulünde İslamın barış ve esenlik dinî olduğunu, kaynağından islami öğrenmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak öğrencimizi tercihinden dolayi tebrik etti ve kendisine Kuran kerim meali hediye etti.