Sayın Rektörümüz Yükseköğretim Kurulunda Gerçekleştirilen ‘Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği’ Kongresine Katıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından gerçekleştirilen “Geleceğin Meslekleri Mesleklerin Geleceği” başlıklı kongre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, MÜSÎAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Prof. Dr. Acar Baltaş ile YÖK Üyeleri, tüm üniversite rektörleri, ilgili akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla YÖK’te gerçekleştirildi.
Rektörümüz Sn. Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, gerçekleştirilen kongreye katılım sağladı.
Açılış konuşmalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay ve YÖK Başkanı Sn. Prof. Dr. Yekta Saraç’ın gerçekleştirdiği programda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay, konuşmasında bir çok konuya değindi.
Sn. Oktay, çağımızın “Dijital dönüşüm çağı” olduğunu belirterek, robotik sistemler, otomasyon, yapay zeka ve biyoteknoloji gibi alanlardaki gelişmelerin bambaşka bir geleceğe kapı araladığını söyledi. Dijital dönüşüm çağında yanı sıra iklim değişikliğinin etkisiyle alternatif enerji kullanımı ve çevre alanında “yeşil yakalı” mesleklerin ortaya çıktığını aktardı. Ülkemiz insan kaynağının, sürdürülebilir kalkınmaya öncülük eden en önemli zenginlik olduğunu, bundan iş dünyasında ve çalışma hayatında ki değişen koşullarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay: “Ülkemizi akademisiyle, iş dünyasıyla, sanayisiyle her alanda büyütürken terör örgütleriyle olan mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Ne zaman ayağa kalksak, gelişmeye başlasak, ufka baksak, önümüz, ayaklarımız terör örgütleriyle prangalanmaya çalışılmaktadır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz.”dedi.
Sn. Oktay, daha büyük ve daha güçlü Türkiye’ye giden yolda en büyük sermaye olarak gördükleri gençlere, iş insanlarına, üniversitelere ve akademisyenlere güvenlerinin tam olduğunu söyledi.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Sn. Prof. Dr. Yekta Saraç, geleceğin meslekleri ile ilgili yol haritasını belirleme sürecinde, geniş kapsamlı ve katılımlı ilk toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi. Sn. Saraç, Yükseköğretimde gelecekte öne çıkacak mesleki eğilimleri ve yükseköğretimde bu bilgileri ve yetkinlikleri edindirebilmek için etkin yapısal sistemleri ortaya koymayı amaçladıklarını ifade ederek bu toplantı ile üniversite ve iş dünyası arasındaki bağların daha da güçlendirileceğini dile getirdi.
Kongrede TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, MÜSÎAD Başkanı Abdurrahman Kaan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, dijital gelişmelerle istihdam modelleri arasındaki ilişkilere değinerek birer konuşma yaptılar.
Öğleden sonra gerçekleştirilen çalıştaylarla devam eden program akademisyenler ve iş dünyası temsilcilerinin bilgi ve tecrübe paylaşımlarının ardından sona erdi.
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış.