Buhara Devlet Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

Türkiye ve Özbekistan arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmeye yönelik Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Buhara Devlet Üniversitesi (Buxoro Davlat Universiteti) arasında 05.01.2020 tarihinde Özbekistan’da işbirliği protokolü imzalandı.

Eğitim alanında işbirliği sağlamak amacıyla imzalanan “Mevlana Değişim Programı”, “İyi Niyet Anlaşması (MoU)” ve “KA107 Erasmus Plus Programı” anlaşmaları ile hem iki üniversite arasında öğrenci/personel hareketliliğinin yapılmasına hem de bilimsel ve kültürel alışverişin arttırılmasına imkan sağlandı.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Xamidov Obidjon Xafizovich tarafından imzalanan anlaşmaların haricinde, iki üniversite arasında yapılan görüşmelerde, Türk-İslam sanatları ve Türk-İslam bilimi açısından Buhara şehrinin önemine vurgu yapıldı ve bu alanlara ilişkin iki üniversite arasında ortak akademik çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.