Kuzey Ankara Belediye Başkanları AYBÜ’de Bir Araya Geldi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi sadece eğitim hayatına değil şehir yaşamına da katkı sunmaya devam ediyor.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Kuzey Ankara Belediye Başkanlarının öncülüğünde “Kuzey Ankara Bölgesi” için Esenboğa Külliyesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi. Ortak paydası Kuzey Ankara olan kurumların bir araya geldiği toplantıya, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Kalecik Belediye Başkanı Dr. Duhan Kalkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Genel Sekreter Akın Ünal, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Rafet Aktaş, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Rahim Ay, Ak Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abdulkadir Develi ve belediye başkan yardımcıları katıldı.

Ankara’nın Gelişim Bölgesi

Toplantının ev sahipliğini yapan AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin gelişim süreci üzerine konuştu ve üniversitenin vizyonu açısından üniversitenin bulunduğu havzanın geliştirilmesinin Ankara için çok anlamlı ve önemli olduğunu ifade etti. Aydınlı “Uzun zamandır gerek sempozyumlarda, gerek panellerde gerekse de diğer mecralarda, üniversitemizin ve Kuzey Ankara Belediyelerinin bir araya gelmesi ve Kuzey Ankara için ortak girişimlerde yahut projelerde bulunulması gerektiğini söylemekteyim. Üniversitemizin resmi web sayfasında yer verdiğimiz haberlerde ve üniversitemizin yeniden hazırladığımız stratejik planında, Kuzey Ankara ile üniversitenin entegrasyonunun sağlanması gerekliliğini resmi olarak ifade ettik. Kuzey Ankara bizim ortak değerimiz. Ankara için gerek doğası gerekse de fiziki yapısı itibariyle çok önemli bir bölge olan Kuzey Ankara Bölgesi, henüz yolun başındayken çok iyi bir planlamayla yapılandırılmalı ve şehir kurgusunda mutlaka yatay mimari göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca Kuzey Ankara’nın doğal yapısıyla şehirciliğin eşgüdüm halinde yürütülmesi ve ekosisteminin bu aşamada iyi kurgulanması gerekiyor. Bunun haricinde bu bölgede özellikle metro ve karayolu entegrasyonun sağlaması, hem havaalanı bölgesinin hem de yerleşim bölgelerinin şehir bütünleşmesini sağlayacaktır. Bu minvalde, ortaklaşa yapılabilecek çalışmalarla bölge, sosyal, akademik, çevresel ve ekonomik açıdan yenilikçi projelerle geliştirilmelidir” dedi.

“Kuzey Ankara Şehir Platformu”nun Temelleri Atılıyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin hem bu bölge için hem de Ankara için büyük bir potansiyel taşıdığını vurgulayan rektör Aydınlı, “Kuzey Ankara belediyeleri (Akyurt, Çubuk, Kalecik, Pursaklar ve Keçiören) ile sağlıklı bir iş birliği içinde olmak büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ve Kuzey Ankara’da yer alan belediyelerin dahil olacağı “Kuzey Ankara Şehir Platformu” adında bir birlikteliğin oluşturulması gerekmektedir. Öyle ki, bu platformun hayata geçirilmesi, bulunduğumuz bölgenin geleceğini tayin etme noktasında büyük bir ehemmiyet göstermektedir. Üniversitemiz ve Kuzey Ankara belediyeleri iş birliğiyle oluşturulması planlanan bu platform, sanayi, endüstri, lojistik ve daha birçok alanda yapılacak iş birliklerini de beraberinde getirecektir.” diye konuştu.

Belediye Başkanları Tarafından Tam Destek Verildi

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ve Kalecik Belediye Başkanı Dr. Duhan Kalkan, toplantıda kendi belediyelerinin sahip olduğu özelliklere vurgu yaptı ve Kuzey Ankara Bölgesinin geliştirilmesine dair fikirlerini ifade etti. Bununla birlikte bütün belediye başkanları, Kuzey Ankara Bölgesi için oluşturulacak ortak bir çalışma gurubuna tam destek vereceklerini belirtti. Bu noktada Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin akademik ve idari desteğiyle bu çalışma grubuna öncülük edeceği ve Kuzey Ankara Bölgesinin gelişimi için çok önemli bir rol oynayacağı ifade edildi.