AYBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Aldı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

ABD ve Hollanda’dan bilim insanlarından oluşan bir ekibin, bilimsel makalelerin sayısı, atıf sayısı, yazar sırası gibi değişkenlerden oluşan kompozit indikator bilimsel etki endeksini kullanarak 22 anabilim dalı ve 176 alt bilim dalında oluşturduğu en etkili bilim insanları listesine, Türkiye’den 196 bilim insanı girdi.

Plos Biology isimli bilimsel dergide yayımlanan listede, anabilim dallarına göre Türkiye’de ilk sırada yer alan bilim insanları, “Kimya, Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Tüzen. Klinik Tıp, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özcan Erel. Etkinleştirici ve Stratejik Teknolojiler, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zümriye Aksu. Mühendislik, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Türkyılmazoğlu. Fizik ve Astronomi, Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ekmel Özbay. İletişim ve Bilgi Teknolojileri, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sabri Arık. Tarım, Balıkçılık ve Ormancılık, Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Çakmak. Yer ve Çevre Bilimleri, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Celâl Şengör. Biyomedikal Araştırma, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Nazıroğlu. Ekonomi ve İşletme, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Kozak. Yapı ve Tasarım, Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlker Bekir Topçu. Biyoloji, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu. Psikoloji ve Bilişsel Bilimler, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı. Sosyal Bilimler, Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ziya Öniş” şeklinde sıralandı.