2020 Yılında AYBÜ’de Öne Çıkan Gelişmeler

Video İçin:  https://www.youtube.com/watch?v=9gOxvcaIU5I

Akademik Başarılar

  1. AYBÜ, University Ranking by Academic Performance tarafından hazırlanan 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler genel sıralamasında 95 üniversite içerisinde 3. sırada yer aldı. Tüm üniversitelerin genel sıralamasında ise 39. sıradan 34. sıraya yükseldi.
  2. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Erdoğan, “Hakem Kararlarının Kesin Hüküm Etkisi” başlıklı kitabı ile 2020 yılı TÜBA Telif Eser Ödülünü (TESEP) kazandı.
  3. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özcan Erel, bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına verilen “TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü”nü aldı.
  4. Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Erdoğan, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’nü (TÜBA-GEBİP) aldı.
  5. Dijital Değnekçiler adlı öğrenci ekibimiz Teknofest 2020’de Akıllı Ulaşım dalında 1.lik ödülünü aldı.
  6. 2020’nin ilk 9 ayında “Web of Science” veri tabanında taranan dergilerde 454 makalemiz yayınlandı. Bu makalelerde yer alan akademisyenlerimize teşekkür belgesi verildi.
  7. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesinden Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Adem Çiçek ve Emekli Öğretim Görevlisi Özcan Konur ile Tıp Fakültesinden Prof. Dr. Özcan Erel, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.
  8. Horizon 2020 kapsamında Science with and for Society çağrısında AYBÜ’nün ortak olduğu iki projede, proje yürütücüsü Prof. Dr. Seldağ Güneş Peschke TÜBİTAK tarafından eşiküstü ödülüyle ödüllendirilmiştir.

Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge Projeleri, Anlaşmalar ve Raporlar

  1. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Algın’ın çalışması olan 36 milyon Türk Lirası bütçeli MR ve İnme Klinik AR-GE Merkezi (GİMRİKAM) projesi Cumhurbaşkanlığı tarafından kabul edildi.
  2. Horizon 2020 çerçevesinde Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen «PandeVITA» projesinin ana sözleşmesi AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seldağ Güneş Peschke tarafından imzalandı.
  3. Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti Programı ve Yaşlılarda Hayat Boyu Öğrenme ve Sosyal Hayata Katılma projesi kapsamında; “GAP-IOS” projesi Avrupa Komisyonu tarafından hibelendi.
  4. Kırgızistan’daki Oş Devlet Üniversitesi ile uluslararası anlaşma imzalandı.
  5. Özbekistan’daki 8 üniversiteyle “KA107 Erasmus Plus Programı”, “İyi Niyet Anlaşması (Memorandum of Understanding)” ve “Mevlana Değişim Programı” çerçevesinde eğitim anlaşmaları imzalandı.
  6. TUSAŞ, HAVELSAN, ASELSAN, ROKETSAN başta olmak üzere savunma sanayi ile akademik işbirlikleri yapıldı.
  7. HAK-İŞ Konfederasyonu, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ile işbirliği protokolleri imzalandı.
  8. AYBÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimiz İzmir Seferihisar Depremi Değerlendirme Raporu’nu hazırladı.
  9. ULİSA tarafından “Yapay Zeka Stratejileri ve Türkiye” raporu hazırlandı.

Dijital Yenilikler ve Akademik Gelişmeler

  1. Üniversitemizde, Akademik Veri Yönetim Sistemi (AVESİS), Bilimsel Araştırma Proje Süreçleri Yönetim Sistemi (BAPSİS) yazılımı, Üniversite Yönetim Bilgi Sistemi: Program Değerlendirme Modülü ve Akademik Teşvik Ödeneği Süreç Yönetim Sistemi (ATÖSİS) kullanılmaya başlandı.
  2. AYBUZEM ile uzaktan eğitim öğretim sistemine geçildi. Eğitim öğretim 4974 Sanal Sınıfta, 990 Öğretim Elemanımızın ve 18740 Öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi.
  3. Spor Bilimleri Fakültesi kuruldu.
  4. Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi birleştirilerek Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi olarak eğitim öğretime devam edildi.
  5. Uluslararası İlişkiler Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün bilim dallarının yapılandırılmasına başlandı. Güvenlik Çalışmaları Yüksek Lisans Programı açıldı.
  6. Dijital/Hibrit Üniversite Düşünce Platformu kuruldu.
  7. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) İzleme Programı Toplantısı düzenlendi.
  8. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sanal Turu üniversitemizin web sitesinde kullanıma açıldı.

Merkezler ve Yerleşkelerdeki Fiziki Gelişmeler 

  1. Sosyal Politikalar ve Sivil Toplum Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruldu.
  2. Kuzey Ankara Şehir Platformu kuruldu.
  3. Kariyer Planlaması ve Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi fiili olarak çalışmalarına başladı.
  4. Çubuk Yerleşkesinde yapımı devam eden Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinin inşaatında sona gelindi.
  5. Esenboğa kampüsü öğrenci yaşam merkezi ile Esenboğa kampüsü ana giriş kapısı projeleri hazırlandı. Ana giriş kapısı için ön çalışmalara başlandı.
  6. Esenboğa Kampüsünde inşa edilecek caminin projesi hazırlandı ve temeli atıldı.
  7. Esenboğa Kampüsü, Doğa ve Hayvan Dostu Kampüs, Engelsiz Kampüs ve Dumansız kampüs haline getirildi.
  8. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 21.825 metrekare alan üzerine yapılan ve açılışı Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleştirilen Türkiye Haritası temalı ağaç dikimi Esenboğa Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Bunun haricinde üniversitemiz tarafından 5000 ağaç dikimi yapıldı.
  9. Azman deresinin ıslahı ve rekreasyonu çalışmalarına başlandı.
  10. Esenboğa yerleşkesinde yer alan 5000 öğrenci kapasiteli KYK yurdu inşaatında sona gelindi.

Covid-19 ile İlgili Gerçekleştirilen Bilimsel ve Sosyal Çalışmalar

  1. Koronovirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’na laboratuvar tahsis edildi.
  2. Koronavirüsle mücadele kapsamında, Hijyen Komitesi kuruldu, farklı dillerde hazırlanan el yıkama videoları yayınlandı, öğrencilere ve personele bilgilendirme toplantıları ve online canlı yayınlar yapıldı, Hijyen Komitesinin alt grupları oluşturuldu ve denetimler gerçekleştirildi.
  3. AYBÜ’de Üretilen 10 Bin Siperli Maske, Ankara Şehir Hastanesine, Ankara’daki diğer hastanelere ve Kuzey Ankara Bölgesi’nde bulunan 5 belediyeye hediye edildi.
  4. Koronavirüs Salgını ve Türkiye Ekonomisine Etkileri” raporu hazırlandı.
  5. “Kovid-19 ve Sonrası: Disiplinlerarası Bir Yaklaşım” adlı rapor hazırlandı.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.