Çerçeve Protokolü

Üniversitemiz ile Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu arasında; araştırma, eğitim, raporlama, geliştirme ve iyileştirme alanlarında işbirliğine yönelik Çerçeve Protokol 06 Mart 2013 Çarşamba günü imzalandı.

Çerçeve Protokol’ü Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu adına Kurum Başkanı Sayın Dr. Saim Kerman, Üniversitemiz adına ise Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Metin Doğan imzalamıştır. İmza töreninde Çerçeve Protokol’ün hazırlanmasında Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu adına emeği geçen Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Şimşek, Mevzuat, Fiyat ve Araştırmalar Daire Başkanı Akif Akbulat ve Uzman M.Mutlu Daşdağ ile Üniversitemiz adına emeği geçen Rektör Yardımcımız Biyoistatistik Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. S.Yavuz Sanisoğlu ve Biyoistatistik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Mesut Akyol hazır bulundular.

İmza töreni sonrasında iki heyet arasında önümüzdeki süreçte kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ve işbirliği olanakları ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Çerçeve Protokol ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun sunduğu hizmetlerin kalitesini yükseltebilmek ve kurumsal kapasitenin arttırılması amacıyla, kurum çalışanlarının; bilgisayar, istatistik, araştırma yöntemleri, raporlama, sunum teknikleri, yabancı dil, fiyatlandırma, maliyet etkinlik, bilgi sistem tasarımı gibi alanlardaki mevcut bilgi düzeylerinin araştırılması, raporlanması ve geliştirici tedbirlerin uygulanmasının Üniversitemizce yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca; kurumun bilişim teknolojilerinin incelemesi, bilişim teknolojileri alanında mevcut kapasiteyi daha verimli kullanmak için gereken araştırmaların yapılması, geliştirici önlemlerin planlanması ve uygulanması aşamalarında da Üniversitemiz Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na destek verecektir.

Çerçeve Protokolü 1 Çerçeve Protokolü