‘Enfeksiyon Günleri – Transplant Enfeksiyonlarının Multidispliner Yönetimi Paneli’ Gerçekleşti

Bu yıl ilki gerçekleştirilen “Enfeksiyon Günleri Transplant Enfeksiyonlarının Multidisipliner Yönetimi” paneli tamamlandı. Program Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selami AKKUŞ, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Murat AKÇAY ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Mehmet A. TAŞYARAN’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Sempozyumda farklı panellerde Enfeksiyon Hastalıkları, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları- Gastroenteroloji, Mikrobiyoloji, Nefroloji, Üroloji kliniklerinden konuşmacılar transplant hastalarının yönetimde farklı konuları ele aldılar.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan hastanelerin fiziki koşulları iyileştirilirken gelişen teknoloji ve bilimin de sürekli takip edilmesi gerektiğini belirterek, “Hem vatandaşlarımıza hem de bizi tercih eden yurt dışındaki hastalarımıza daha iyi hizmet vermek için eğitim kalitemizi sürekli arttırmamız gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin en iyi doktorlarını bünyesinde bulunduran bir üniversite olarak bu sayede birçok hastalıkla başarıyla mücadele ettiğimizi ve bu seminer ve eğitimlerin de bunun doğal bir sonucu olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selami Akkuş, Türkiye’de hastane enfeksiyonlarının önemli bir problem olduğunu vurgulayarak, enfeksiyon hastalıkları, genel cerrahi, göğüs hastalıkları-gastroenteroloji, mikrobiyoloji, nefroloji, üroloji kliniklerinden konuşmacıların transplant hastalarının yönetiminde farklı konuları detaylı bir şekilde ele alacaklarını aktardı. Tıp Fakültemiz Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Tufan Koçak da Türkiye’de hastane enfeksiyonlarının önemli bir problem olduğunu ve nüfus artışının söz konusu enfeksiyon riskini tetiklediğini belirtti.

Program katılımcılara sertifika takdimi ve değerlendirme konuşmaları ile tamamlandı.