Sayın Rektörümüz Özbekistan’da

“Transfüzyolojide Yüksek Teknolojik Yöntemlerin Kullanımı Kongresi”

Üniversitemiz koordinesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Özbekistan Sağlık Bakanlığı Hematoloji ile Kan Nakli Bilimsel Araştırma Enstitüsü ve Hematolojik Onkoloji Derneği işbirliğinde Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’te Hematoloji ve Transfüzyolojide Yüksek Teknolojik Yöntemlerin Kullanımı kongresi yapıldı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Özbekistan’ın Başkenti Taşkent’teki Hematoloji ve Transfüzyolojide Yüksek Teknolojik Yöntemlerin Kullanımı Kongresine 200 bilim adamı katıldı. Kongrede oturum başkanlığını yürüten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, kongreye Türkiye’den 20 bilim adamının katıldığını belirtti. Konferansın ilk gününde kendisiyle birlikte TİKA Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Hematolojik Onkoloji Derneği ve Dünya Aferez Birliği Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş’ın da oturumda yer aldığını hatırlatan Sayın Rektörümüz, Hematoloji ve Transfüzyolojide Yüksek Teknolojik Yöntemlerin Kullanımı Kongresinin çok verimli geçtiğini kaydetti.

Üniversitemiz için Özbekistan’ın çok önemli olduğunu dile getiren Doğan, “Bilindiği üzere Özbekistan’da geçtiğimiz yıl TİKA ile ortaklaşa Kemik İliği Nakli Merkezi açmıştık. Ayrıca geçen yıl Özbekistan’da ilkini gerçekleştirdiğimiz uluslararası kongrede hematoloji ve transfüzyon biliminin geliştirmesinde 6 konu başlığında bilim adamlarıyla bildiriler sunmuştuk. Bu kongrede ise gelişen teknolojinin sağlık sektöründeki etkileri üzerinde durduk. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi sağlık sektörünü de hızla geliştirdi. Bu sayede sağlık alanın birçok dalında olduğu gibi hematoloji ve transfüzyolojide de yüksek teknolojinin nasıl kullanılacağını, bu alandaki teknolojinin nasıl geliştirilebileceğini alanında uzman 200 bilim adamıyla birlikte masaya yatırdık. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak özellikle sağlık alanında teknolojiyi etkin kullanıyoruz. Bu konuda bilgi birikiminin paylaşımında Türkiye’de birçok alanda etkin çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle de 3. dünya ülkelerine yönelik de tecrübe aktarımı yapmaktayız. Tüm bu konularda ve tecrübelerinin aktarımında hangi stratejileri izlediğimizi Üniversitemiz öğretim üyesi ve aynı zamanda Hematolojik Onkoloji Derneği ve Dünya Aferez Birliği Başkanı olan Prof. Dr. Fevzi Altuntaş ile birlikte kongrede katılımcılara aktarma fırsatı bulduk.” dedi. Kongrede ele alınan konu başlıklarındaki bildiriler sunum ve poster olarak yayınlanacağı belirtildi.

Sayın Rektörümüz Özbekistan’da 1 Sayın Rektörümüz Özbekistan’da 2 Sayın Rektörümüz Özbekistan’da 3 Sayın Rektörümüz Özbekistan’da