İtalya Büyükelçisi Luigi MATTIOLO Üniversitemize Konuk Oldu

Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi Jean Monnet Kürsüsü organizasyonunda İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Sayın Luigi MATTIOLO katılımıyla Avrupa Perspektifinde Türkiye İtalya İlişkileri paneli gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin KAR, Üniversitemiz Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Angelo Santagostino ve Akademik Personelimizin katıldığı etkinlikte konuşan Sayın Luigi MATTIOLO, Türkiye-İtalya ilişkilerinin geçmişte olduğu gibi bugünde iyi ilişkiler üzerine kurulduğunu, ekonomik, kültürel ve siyasi olarak duruma bakıldığında Türkiye’de 1.000 aşkın İtalyan firmasının yatırım yaptığını, İtalya’da ise 50 yakın Türk Firmasının yatırım yaptığını söyledi. Bu sayının her geçen gün artması için karşılıklı çalışmaların sürdüğünü belirtti. Akdeniz Kültürüne sahip Türkiye’nin Avrupa Birliği’nde olmasını İtalya’nın desteklediğini ve her zaman destekleyeceğini belirtti. Ortadoğu’nun güçlü ülkesi Türkiye’nin mülteciler konusundaki girişimlerinin AB-Türkiye arasındaki ilişkileri olumlu yönde hızlandırdığını belirtti. Vize muafiyeti konusunda Türkiye’nin üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getireceğine inandığını söyledi.