Türkiye’nin Öncelikli İhtiyacı Olan Alanlarda Üniversiteler İşbirliği Yapacak

İki Üniversite Ortaklığında Türkiye’de Bir İlk Gerçekleştirilecek

Üniversitemiz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında özellikli ve öncelikli alanlarda ortak yüksek lisans ve doktora programları gerçekleştirilecek.

Önümüzdeki yıllarda ihtiyaç olacak alanlara yönelik ve uluslararası prestije sahip bölümlerde yapılacak işbirliği sonrasında nitelikli insan gücü yetiştirilmesi amaçlanan projede yoğun bir ilginin olması bekleniyor.
Konu ile açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, aynı zamanda kurulmuş iki üniversitenin bu alanda güçlerini birleştirerek araştırma ve geliştirme odaklı bu projeyi gerçekleştirmesinin önemli vurgulayarak Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun bu tür işbirliğinin geniş çevreye yayılması gerektiğini belirtti.

Üniversitemiz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin tarihi misyonu çerçevesinde gelecek adına önemli adımların bugünden atılmasında bu işbirliğinin önemini vurgulayan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Muzaffer ŞEKER, dünya genelindeki üniversitelerin insan gücünü, kaynaklarını ve alt yapılarını ortaklaşa kullanarak önemli çalışmaları insanlığın hizmetine sunduğu ve Avrupa Üniversiteleriyle yapılan işbirliğinde olduğu gibi Türk üniversiteleride aralarında YÖK’ün önerdiği şekilde işbirliği yapacağını belirtti.

Türkiye'nin Öncelikli İhtiyacı Olan Alanlarda Üniversiteler İşbirliği Yapacak 1 Türkiye'nin Öncelikli İhtiyacı Olan Alanlarda Üniversiteler İşbirliği Yapacak