Üniversitemizde Psikoloji Şöleni

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü, üç gün süren bir kongre ile “Türkiye’de Yerel Psikolojiye İhtiyaç Var mı?” sorusuna cevap aradı.

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü tarafından Milli Kütüphane’de gerçekleştirilen “YBÜ Psikoloji Kongresi: Deneyim Oluşturma ve Aktarımı III” kongre, psikoloji öğrencilerini ve psikolojiye ilgi duyan katılımcıları alanında uzman akademisyen ve psikologlarla buluşturdu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz Dekanı Ahmet KANKAL ve Psikoloji Bölüm Başkanımız ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cem Şafak ÇUKUR’un açılış konuşmalarıyla başlayan kongrede, afet ve travmatik yaşantılar, göç sorunları, kadına yönelik şiddet, çocuk politikaları, trafik ve güvenlik uygulamaları gibi konular ön plana çıktı.

Psikoloji alanında pek çok değerli ismin engin tecrübelerini aktarabilmesinin ve psikoloji öğrencileri ile psikolojiye ilgi duyan herkesin alana dair deneyim kazanmalarının hedeflendiği ve katılımın ücretsiz olduğu kongrenin programında 3 davetli konuşmacının yanı sıra, 7 panel, 8 seminer, 10 çalışma grubu ve 16 sözlü sunum yer aldı.

Üç gün boyunca yoğun ilgi gören kongrenin son gününde, Prof. Dr. Cem Şafak Çukur kongrenin ana teması olan “Türkiye’de Yerel Psikolojiye İhtiyaç Var mı?” sorusunu kapsamlı bir şekilde ele aldı. “Yerel psikoloji derken, bilimsel çerçevede o ülkenin kültürüne, tarihine, ekonomisine, felsefesine uygun bir psikolojiden bahsediyoruz” diyerek hem ülkemizde hem uluslararası düzlemde hak ettiği ilgiyi bulamayan yerel psikolojinin önemi üzerinde durdu.

Kongre kapsamında düzenlenen bildiri yarışmasında dereceye giren poster ve sözlü bildiri sahibi öğrencilerin ödüllendirildiği değerlendirme toplantısından sonra, katılımcılar kongre düzenleme kuruluna tebrik ve teşekkürlerini ilettiler.