Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan Şeb-i Arus Programı

Mevlana Celaleddin Rumi’nin Hakka vuslatının 742. yılı (Şeb-i Arus) münasebetiyle YBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ nın tertiplediği Şeb-i Arus programında Köçek Derviş Mustafa Dede’nin Beyati Ayin-i Şerifi’ nden bazı bölümler icra edilecektir.
Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, Rektör Yrd. Prof. Dr. Sayın M. Fatih Uşan ve çok sayıda Devlet Protokolününde katılacağı programa tüm Hocalarımız ve öğrencilerimiz davetlidir.
Şeb-i Arus programı, YBÜ TMD Konservatuvarı’ nın Hocaları ve öğrencilerinin yanısıra Ankara–Çankaya Müftülüğüne bağlı görev yapan bazı din görevlileri, semazenler ve TRT’den değerli müzisyenlerin katıldığı geniş bir kadroyla gerçekleştirileceğini dile getiren YBÜ TMD Konservatuarı Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Arif Demir şunları söyledi:
“İnsanlık aleminin müstesna değerlerinden biri olan Mevlana Celaleddin Rumi’nin ve onunla gelişen kültürün yozlaştırılmadan aslına uygun bir şekilde gelecek nesillere ulaştırılmasını tarihi bir görevdir. Konservatuvarımız kuruluş misyonuna da muvafık olan bu faaliyetimizle Mevlana Celaleddin Rumi’ nin 800 yıldan beri günümüze akıp gelen güzel ahlak, hoşgörü, ilahi aşk, sevgi ve sanat anlayışını bu vesileyle yaşamayı ve yaşatmayı da ayrıca önemli bir görev addediyoruz.”

Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan Şeb-i Arus Programı 1 Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan Şeb-i Arus Programı