MKÜ’ de 15 Temmuz’un sosyolojik ve kültürel etkileri tartışıldı

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Atatürk Konferans Salonu’nda “15 Temmuz’un Sosyolojik ve Kültürel Etkileri” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan konuşmacı olarak katılarak, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları ve milletin darbeye karşı göstermiş olduğu kahramanlığı anlatan bir sunum yaptı.

Ülke tarihinde hiç görülmemiş bir hadiseyle karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. Arıcan, “15 Temmuz, esasen konuşması bir açıdan çok kolay, bir başka açıdan da çok zor bir konu. Sadece ülkemizin değil belki de dünya tarihinin şu ana kadar görmediği hain bir olayla karşı karşıya kaldık. Bu tür konuları bilimsel anlamda irdelememiz gerekiyor. Çünkü bu tür hadiseler tekrarlanabilir olaylardır” dedi.

80 YIL BEKLEYEN BİR AKLIN ÜRÜNÜ

Konuşmasında 15 Temmuz’un sosyolojik ve kültürel etkileri üzerine geniş bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Arıcan, “15 Temmuz bir sonuçtu. Büyük bir ihanetin, adım adım gelen bir ihanetin son noktasıydı. 30-40 yıldır ilmek ilmek işlenen, bir projesinin sonucudur. Kurtuluş savaşında yarım bırakılan bir hesabın ödetilmesiydi. Bu millete aslında yarım kalmış bir hesap ödetilmek istendi” şeklinde konuştu.

Haberin Çıktığı Diğer Platformlar

1. http://www.hurriyet.com.tr/mku-de-15-temmuzun-sosyolojik-ve-kulturel-et-40318914