Teröre Lanet

10 Ekim 2015 günü Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirilen menfur terör saldırısını kınamak amacıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Senatosu 12 Ekim 2015 Pazartesi günü toplanmış ve kamuoyuna aşağıdaki açıklamanın yapılması hususunda karar almıştır:

Son günlerde şiddetini iyice artıran terör saldırılarına maalesef bir yenisi daha eklenmiş bulunmaktadır. Ankara’da meydana gelen ve milletimiz arasına ayrılık tohumları ekerek ülkemizi kaos ortamına sürüklemeyi amaçlayan bu elim saldırıyı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak kınıyor ve lanetliyoruz. Elbette milletçe birliğimizi ve bütünlüğümüzü hedef alan terör saldırıları milletimiz arasında yüzyıllardır devam eden kardeşlik bağlarını bozamayacaktır. Bu tür saldırıların failleri elbette devletimiz tarafından tespit edilecek, hem milletimizin vicdanında hem de hukuk sistemimiz içerisinde hak ettikleri karşılığı göreceklerdir. Bu zorlu günlerde milletçe bize düşen vazife, birlik-beraberlik içinde ve barış ortamında terörün her türlüsünün karşısında olmak ve ülkemizin bütünlüğüne sahip çıkmaktır. Hangi isim ve kökene sahip olursa olsun temelde milli birliğimizi ve ülkemizin huzurunu hedef alan terör olayları ile bunların ortaya çıkmasına imkân sağlayan her türlü yapıların karşısında olduğumuzu burada bir kez daha dile getirmek istiyoruz. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak gerek daha öncekilerde gerekse Ankara’daki bu menfur saldırıda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.