Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu

Sempozyum etkinliği, 9 Ekim 2015 Cuma günü Çubuk Belediyesi tarafından Çubuk Şehir Müzesi’nde tertip edilen 1402 Ankara Savaşı Canlandırması Açılış Töreni ile başlamıştır. Daha sonra Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin Doğan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Uşan, Emekli General Yaşar Bal, Yargıtay Üyesi İlyas Çügen, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kankal, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veli Çelik, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Aytunç Ateş, Çubuk Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Recep Taş, yurtiçi ve yurtdışı üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi, üniversitemiz ve Çubuk Belediyesi çalışanları, Çubuk halkı, üniversitemiz öğrencileri, basın mensupları gibi birçok kişinin katılımıyla sempozyum programına geçilmiştir. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Çubuk ve yöresel yemeklerinin tanıtıldığı kısa bir film izlenmiştir. Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Çınar, sempozyumun Çubuk için önemi üzerinde durmuş ve sempozyuma emeği geçenlere teşekkür etmiştir. Daha sonra söz alan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, öncelikle Ankara Savaşı ve sonuçları üzerinde durmuş, akabinde Çubuk’un kültürel değerlerinden söz etmiş ve Ankara özelinde Türk turizmi açısından taşıdığı önemi vurgulamıştır. Sempozyumun Çubuk’u merkeze alan ilk uluslararası etkinlik olduğunu belirten Dr. Acehan, bu tür bilimsel toplantıların bundan sonra artarak devam etmesi gerektiğinin altını çizmiştir. Dr. Tuncay Acehan, konuşmalarını, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan başta olmak üzere İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kankal, Sempozyum Düzenleme Kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin ve emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamlamıştır.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ise, sempozyumun Çubuk için büyük önem taşıdığına ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Çubuk Belediyesi arasındaki işbirliği ve dayanışmanın bundan sonra daha da artırılması gerektiğine işaret etmiştir. Rektör Prof. Dr. Metin Doğan, Üniversitenin Çubuk İlçesi sınırları içerisine inşa ediliyor olmasını Çubuk için şans olarak değerlendirmiş, Çubuk’un tanıtımı ve dışa açılması noktasında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne büyük işler düştüğünü ifade etmiştir. Sempozyumda sunulacak bildirilerin Çubuk tarihi ve kültürü açısından son derece önemli ve dikkat çekici olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Metin Doğan konuşmalarını Çubuk Belediye Başkanı, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı, Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı ve emeği geçen herkese teşekkür ederek bitirmiştir.

Son olarak söz alan Sağlık Eski Bakanı Halil Şıvgın ise, sempozyumun Çubuk’un tanıtımı için çok önemli olduğuna ve önümüzdeki yıllarda bu tür bilimsel toplantıların devam etmesi gerektiğine işaret etmiştir. Sayın Şıvgın, daha sonra düzenlenecek olan sempozyum vb. bilimsel etkinliklerin çok önceden planlanması gerektiğine ve Çubuk ile ilgili belgelerin araştırılıp kullanılmasının Çubuk’un potansiyelinin ortaya konulmasında önemli olduğuna vurgu yapmıştır.

Cuma günü öğleden önce gerçekleşen sempozyum açılış oturumunun ardından öğleden sonra bildirilerin sunulduğu asıl oturumlara geçilmiştir. Anadolu ve Türkistan adında iki ayrı salonda Cuma ve Cumartesi günleri gerçekleştirilen oturumlarda Çubuk tarihi, coğrafyası, kültürü, ekonomisi, dini ve sosyal hayatı, sağlık durumu gibi pek çok konuda yurt içi ve yurt dışından 40’ın üzerinde bilim insanı bildirilerini sunmuşlardır. Ankara Seğmenleri de katılımcılara Ankara türküleri eşliğinde folklor gösterisi sunmuşlardır. Çubuk halkının yoğun ilgisi ile iki gün boyunca devam eden oturumlar 10 Ekim 2015 Cumartesi günü öğleden sonra son bulmuştur. Değerlendirme Toplantısında ise sempozyumda sunulan bildiriler ve sonrasında yapılması gereken konular ele alınmıştır. Sağlık Eski Bakanı Sayın Halil Şıvgın, Emekli General Sayın Yaşar Bal ve Yargıtay Üyesi Sayın İlyas Çügen sempozyumla ilgili değerlendirmelerini yapmışlardır. Her üç isim de sempozyumun amacına ulaştığına ve Çubuk’la ilgili birçok bilinmeyenin ortaya çıktığına işaret etmişlerdir. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin bu tür organizasyonlara öncülük etmesi ve Çubuk Belediyesi ile Sivil Toplum Kuruluşlarının da destek vermesi gerektiği üzerinde hemfikir olunmuştur.

Sempozyumun sonunda yenilen yemekten sonra Çubuk Belediyesi’nin Organize ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Zeki Metin’in eşlik ettiği çevre gezisine Sempozyum Düzenleme Kurulu üyeleri, tebliğ sunan öğretim üyeleri, sempozyumda görev alanlar, Çubuk halkı ve üniversitemiz öğrencileri katılmıştır. Gezi boyunca Karagöl’de fotoğraf çekilmiş, Çubuk’a bağlı köyler ziyaret edilmiştir. Köylerin sakinleri tarafından sıcak bir ilgiyle karşılanan katılımcılara Kışlacık köyünde gözleme ve ayran ikram edilmiştir.

Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 1 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 2 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 3 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 4 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 5 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 6 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 7 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 8 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 9 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 10 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 11 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 12 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 13 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 14 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 15 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 16 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 17 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 18 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 19 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu 20 Bütün Yönleriyle Çubuk ve Çevresi Uluslararası Sempozyumu

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz