Fas-Türkiye Üniversiteler Arası İşbirliği Forumu

Fas’ın başkenti Rabat’ta, 1. Fas – Türkiye Üniversiteler Arası İşbirliği Forumu düzenlendi.

Fas Yükseköğretim Bakanlığı’nda düzenlenen foruma Türkiye’yi temsilen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Sayın rektörümüz Prof. Dr. Metin Doğan’ ında içinde bulunduğu heyet ile Fas Büyükelçisi Ethem Barkan Öz katıldı.

Mutabakat, ortak diploma programları açabilme, yüksek lisans ve doktora tezlerine ortak danışman atama, öğrenci ve öğretim elemanı değiştirme, bilimsel araştırma alanında işbirliği ve bilimsel araştırmalarda deneyimlerin paylaşımı imkanlarını sağlıyor.

Foruma Fas’tan Muhammed V Üniversitesi, Marakeş Cadi Ayyad Üniversitesi, Kenitra İbn Tufeyl Üniversitesi, Tetuvan Abdulmelik es-Said Üniversitesi, Agadir İbn Zuhr Üniversitesi, El Jadida Şuayb Dukkali Üniversitesi ve Beni Melal Sultan Mulay Süleyman Üniversitesi katıldı. Türkiye’den ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  katıldı.

YÖK, “Afrika’ya Destek Programı” çerçevesinde mayıs ayında Tunus’a ve Ağustos ayında da Cibuti’ye resmi ziyaretler gerçekleştirmiş, bu ülkeler ile eğitimde işbirliğini öngören mutabakat zabtı imzalanmıştı.