Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğüne Atandı

ÜNİVERSİTEMİZ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. AHMET PINARBAŞI ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ATANDI

Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130’uncu ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddeleri uyarınca yeni kurulan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörlüğüne atanmıştır.

Sayın Hocamız’ a Üniversitemize sundukları değerli katkıları için şükranlarımızı sunuyor, yeni görevinde başarı, sağlık ve esenlikler diliyoruz.

Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI Kimdir ?

Kahramanmaraş doğumlu olan Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra MEB bursu ile yüksek lisans ve doktorasını sırasıyla 1991 ve 1996 yıllarında ABD’nin Pennsylvania eyaletindeki Lehigh Üniversitesinde tamamlamıştır. 2002 yılında Fulbright Araştırma Bursu ile yine Lehigh Üniversitesinde bir yıl çalışmalar yürütmüştür.

1997 ile 2011 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yardımcı doçent ve doçent olarak hizmet vermiştir.

2012 yılında Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümüne profesör olarak atanan Ahmet PINARBAŞI’nın uluslararası hakemli dergilerde yayınlanmış 18 makalesi, uluslararası konferanslarda sunduğu 7 bildirisi, ulusal hakemli dergi ve konferanslarda 10 yayını vardır. Danışmanlığı altında 2 adet doktora, 10 adet yüksek lisans öğrencisi mezun olmuştur.