Uluslararası Yıldırım Beyazıd Han Sempozyumu

Üniversitemiz, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu ve Yıldırım Belediyesi tarafından “Uluslararası Yıldırım Beyazıd Han Sempozyumu” düzenleniyor.

Üniversitemiz  Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya ÖRS, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik TURAN ve Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı EDEBALİ tarafından ekim ayında yapılacak Uluslararası Yıldırım Beyazıd Han Sempozyumu için protokol imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, sempozyumun sadece ilmi bir çalışma olmaktan ziyade bir sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

Yıldırım Belediyesi’nde düzenlenen imza töreninde EDEBALİ, mahalli seçimlerde vaat edilen 100 projeden biri olan “Yıldırım Beyazıd Han Sempozyumu” nu düzenlemenin haklı gururunu vurgularken; Prof. Dr. Derya ÖRS ise Osmanlı Devleti’nin kurulmasında büyük payı olan Yıldırım Beyazıd Han’ın bir şekilde yeniden anılmasını bir vefa borcu olarak kabul ettiklerini, bu sempozyum ile Osmanlı döneminde neler yaşandığının genç kuşaklara aktarılmasında faydalı olacağını söyledi. Prof. Dr. Refik TURAN ise Yıldırım Beyazıd’ın Osmanlı Devleti’nin mayasında olan bir padişah olduğunu, böyle bir sempozyumun kendilerini duygulandırdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından EDEBALİ, misafirlerine üzerinde Yıldırım Beyazıd Han’ın fotoğrafının bulunduğu seramik hediye etti.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.