İngiliz British Council – (Yerinden Edilme, Toplumsal Refah ve Türkiye’de İnsani Güvenlik: Fırsat ve Sınırlılıklar Çalıştayı)

British Council,

Newton Fonu bağlamında sunulan Araştırmacı Bağlantıları projesi kapsamında,

17-19 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Yerinden Edilme, Toplumsal Refah ve Türkiye’de İnsani Güvenlik: Fırsat ve Sınırlılıklar konu başlığı altında bir çalıştay düzenlenecektir.

Çalıştay İngiltere ve Türkiye’den erken kariyer araştırmacıları arasında gelecekte oluşturulabilecek işbirliğine dayalı araştırma projelerini geliştirmek için resmi oturumlar içermektedir.

Dr. Zeynep Kaya (London Schools of Economics) ve Dr. Zelal Kızılkan (Mardin Artuklu Üniversitesi) çalıştayı koordine edecektir.

British Council ve Newton Fonu seyahat, konaklama, yemek ve vize ücreti gibi katılım masraflarını karşılayacaktır.

Çalıştaya başvuru http://www.lse.ac.uk/middleEastCentre/research/Mardin-Workshop/Paper-proposal.aspx adresinden yapılacaktır.

Çalıştaya ilişkin detaylı bilgi http://www.lse.ac.uk/middleEastCentre/research/Mardin-Workshop/ApplicationProcess.aspx adresinde mevcuttur.

Çalıştayda ele alınacak temel konular:

• Yerinden edilme ve mülteci sorununun bölgesel bir perspektiften Türkiye’ye etkisi.
  • Yerinden edilme ile radikalleşme gibi geleneksel olmayan güvenlik tehditleri arasındaki ilişki
  • Türkiye’nin iç ve dış güvenlik endişelerinin mülteci politikası üzerindeki etkisi
  • Türkiye’deki yerinden olma krizi bağlamında toplumsal refah insani güvenlik perspektifinden yeniden kavramsallaştırma

Aşağıdaki konuları insani güvenlik perspektifinden değerlendirmek:

• Türkiye’de yerinden olmuş kişiler arasında geçim sıkıntısı ve işsizlik
  • Türkiye’de yerinden olmuş kişiler arasında eğitim erişimi
  • Türkiye’de yerinden olmuş kişilere sağlık hizmetlerinin verilmesi
  • Türkiye’de fiziki güvenlik ve yerinden olma

Çalıştayda sunulan bildiriler bir dergi özel sayısında değerlendirilecek.