YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret BÜLBÜL’den Üniversitemizde Konferans

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Üniversitemiz Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Kolombiya’dan Kamboçya’ya Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Yeni Türkiye” konulu bir konferans verdi. Konferansa Üniversitemizde görev yapan çok sayıda akademisyen ve öğrencilerimiz katıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül: “Yükselmekte olan Yeni Türkiye’nin ışıltıları arasında bu konuşmaları yapıyoruz” diyerek Türkiye’nin tarihi ve medeniyeti hakkında bilgiler veren; farklılıklardan oluşan çok zengin bir geçmişe sahip olduğumuzu belirtti. Doç.Dr.Kudret Bülbül, artık Türkiye’nin tarihi ve toplumu ile barıştığını belirtti. Eskiden toplumun sadece bir kısmını kabul eden ve ülkenin kendi coğrafyasıyla da sıkıntılı olduğunu belirten Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı, artık Yeni Türkiye ile birlikte Türkiye’nin tarihi, toplumu ve kendisiyle daha barışık bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Geçmişte Türkiye’nin kendisini konumlaması hakkında da çeşitli sıkıntılar yaşadığını belirten Doç. Dr. Kudret Bülbül , Ülkemizin yakın tarihinde bunun acı örnekleriyle dolu olduğunu hatırlatarak Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı hakkında da bilgiler verdi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın kabul ettiği Uluslar arası öğrenci programlarının olduğunu, Ülkemize getirilen on binlerce öğrenciye burs ve manevi destek verdiği ve kurumsal olarak profesyonel bir şekilde hareket ettiğini belirtti. 4 yılda önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen  Doç.Dr. Kudret Bülbül, mevcut programlar ve proje desteklerini de katılımcılara anlatarak öğrencilerin hayatta başarılı olabilmeleri konusunda çeşitli tavsiyelerde bulundu ve katılımcılar tarafından yönetilen soruları cevaplandırarak, konferansı tamamladı.

YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 1 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 2 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 3 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 4 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 5 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 6 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 7 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 8 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 9 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS 10 YTB BAŞKANI DOÇ. DR. KUDRET BÜLBÜL’DEN ÜNİVERSİTEMİZDE KONFERANS