Üniversitemizde Veri Tabanı Eğitim Semineri Gerçekleştirilecek

Emerald:  işletme, yönetim, ekonomi ve ilgili konularda yayın yapan uluslararası bir yayınevidir. Emerald’ın bütün dergilerini içeren Premier elektronik dergi veri tabanı ULAKBIM üzerinden üniversitemizin erişimine açıktır:

Veri tabanı, yayın yapmak isteyenlere yardımcı olmak üzere ücretsiz rehberler de sunmaktadır. Emerald uzmanları tarafından hazırlanmış bir seminerle uluslararası dergilerde yayın yapma konusunda bilgiler sunulacak ve veri tabanında bulunan yardımcı kaynaklar tanıtılacaktır.

ProQuest Dissertation&Thesis – Tez Veritabanı: Dünyanın en kapsamlı Tez veritabanı olan PQDT, 1861’den günümüze 1.5 milyon Tam metin olmak üzere toplamda 2.9 milyon doktora ve master tezi içermektedir.

Önde gelen uluslararası 700’den fazla üniversite ve araştırma kuruluşu tezlerini PQDT ile yayınlamaktadır. Her yıl ortalama 15.000 Tez eklenmektedir. Dünya genelinde 3.000, Türkiye’de ise 60’ın üzerinde üniversitede kullanılmaktadır. 2017 yılı için abonelik sağlanmıştır.

ProQuest Ebook Central – Elektronik Kitap Veritabanı: 150.000’nin üzerinde elektronik kitap içermektedir. İşletme&Ekonomi, Antropoloji, Bilgisayar&IT, Güzel Sanatlar, Mühendislik ve Teknoloji, Eğitim, Tarih, Dil&Edebiyat, Tıp, Psikoloji, Fiziki Bilimler, Fen Bilimleri, Din ve Sosyal Bilimler gibi 15 ana konu başlığı altında sınıflandırılmış yüzlerce alt başlık içermektedir. 2017 yılı için abonelik sağlanmıştır.

Sunum:

• Emerald Premier tanıtımı ve kullanımı
  • ProQuest Dissertation&Thesis ve ProQuest Ebook Central tanıtımı ve kullanımı
  • Makale yapısı
  • Yazarken nelere dikkat etmek gerekir
  • Makale yazım dilini iyileştirme
  • Makalenizi gözden geçirme
  • Dergi seçimi
  • Hakemlik süreci
  • Editörler ve hakemler nelere dikkat eder
  • Revizyon için geri gelen makalenizi düzeltme
  • Yardımcı kaynaklar