Primer ve Revizyon Diz Artroplastisi Kadavra Eğitim Programı Gerçekleştirildi

14-15 Şubat 2015 tarihlerinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Sayın Murat BOZKURT’ un organizasyonunu üstlendiği Arthroschool Eğitim Programları kapsamında Primer ve Revizyon Diz Artroplastisi Kadavra Eğitim Programı gerçekleştirildi.

Düzenlenen Eğitim Programına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN, Tıp Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sayın Selami AKKUŞ, Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerimiz ve Türkiye’nin bu alanda önde gelen ortopedistleri ile farklı illerden 40’ın üzerinde doktor katıldı.

Eğitimlerin öğleden önceki bölümünde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda sunumlar gerçekleştirildi. Soru Cevaplarla tamamlanan sunumların ardından Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Laboratuvarlarına interaktif bağlantı kurularak, Primer ve Revizyon Diz Artroplastisi ameliyatı canlı olarak izlendi.

Eğitimlerin öğleden sonraki bölümünde Tıp Fakültemizin Anatomi Laboratuvarlarında katılımcılar gruplar halinde Primer Diz Artroplastisi eğitimlerine devam etti. Katılımcıların bol pratik yapma imkanı bulduğu eğitimlerin diğer gününde ise Revizyon Diz Artroplastisi uygulamalı eğitimleriyle program tamamlandı.

Eğitimlerde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Metin DOĞAN katılımcıların sorularına ilişkin bazı konularda deneyimlerini aktardı.