İslami Hareketin Geleceği Siyasal Söyleşiler’de Tartışıldı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından organize edilen “Siyasal Söyleşiler Dizisi”nin ilk söyleşisi 06.01.2015 tarihinde SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Bingöl açılış konuşmasında, Orta Doğu’nun içinden geçtiği ve Avrupa’da İslami hareketlere karşı düşmanlığın arttığı bu dönemde Sayın Duran’ın yapacağı “Türkiye’de İslami Hareketin Geleceği” başlıklı konuşmanın çok anlamlı olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Burhanettin Duran ise, konuşmasına “İslamcılık” kavramını açıklayarak başladı. İslamcılığın en ılımlı hareketlerden en radikal hareketlere kadar, hepsini kapsayan bir şemsiye olduğunu söyleyen Duran, İslamcı hareketin sadece bir İslam devleti kurma motivasyonu ile hareket etmediğine işaret etti. Daha sonra, Türkiye’deki İslamcı hareketlerin tarihsel arka planına ve özelliklerine değinen Duran, İslamcılığın Türkiye’de hâkim ideolojiden etkilense dâhi medeniyet bilinci etrafında şekillendiğine dikkat çekti.

Söyleşiye AK Parti Genel Başkan Yardımcıları İstanbul Milletvekili Dr. Nureddin Nebati ve Prof. Dr. Yasin Aktay, öğretim elemanları ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Katılımcıların soruları ve katkıları ile interaktif bir şekilde devam eden söyleşinin ardından, düzenlenen kokteylde katılımcılar sohbet etme imkânı buldular.